Coreea de Nord (2020) – monedă comemorativă de colecție de 5 Won, din argint

Banca Națională a Republicii Democratice Populare Coreene a lansat la data de 01.01.2020 (sau anul 109), o monedă comemorativă de colecție, din argint, cu denominarea de 5 Won. Tema monedei este ”La Mulți ani”.





Pe reversul monedei sunt reprezentați doi copii, un băiat și o fată, care se bucură de venirea noului an. Se pot observa și doi fluturi. Textul de pe avers, în traducere aproximativă, este: ”Felicitări pentru noul an”. 
Aversul monedei prezintă Poarta de Est (sau Taedongmun) a Pyongyang-ului. Textul din partea de sus se traduce prin Banca Națională a Republicii Democratice Populare Coreene. În partea de jos sunt trecute greutatea monedei (4 oz), denominarea și puritatea argintului.


Poarta Taedong (Taedongmun) este poarta fostului castel din Pyongyang și una din Comorile Naționale ale Coreei de Nord. Așezată pe malul râului Taedong (de la care își trage numele), poarta originală a fost construită în secolul al VI-lea, ca parte a unui complex oficial al regatului Koguryo. Construcția originală a fost arsă în timpul unor războaie din secolul al XVI-lea, ceea ce se vede în zilele noastre fiind o reconstrucție din 1635.




Caracteristici:
Diametru: 32 mm
Greutate: 7,775 g.
Material: argint ,999
Tiraj: 1000 buc.


Surse: 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu