#Insulele_Cayman (2023) – nouă bancnotă comemorativă de colecție

Autoritatea Monetară a Insulelor Cayman a anunțat la data de 12.10.2023, emiterea unei bancnote comemorative de colecție, cu cupiura de 70 de Dolari, dedicată comemorării unui an de la decesul Regeinei Elizabeta a II-a, respectiv ca și omagiu pentru Jubileu de Platină al Reginei (împlinirea a 70 de ani de  domnie). 

Pe avers, imaginea principală este portretul Reginei Elizabeta a II-a, având plasată în partea stângă monograma sa și anii de domnie 1952-2022. Se mai poate observa stema Insulelor Cayman (imediat sub monogramă), harta Insulelor Cayman (în zona centrală), respectiv un banc de pești (stânga jos, sub cifra 70).

Pe revers, sunt prezentate trei portrete ale Reginei Elizabeta a II-a, cel din dreapta, cu Regina având în brațe un buchet de flori, fiind o reproducere a unei fotografii realizate în timpul vizitei sale din anul 1983 în Insulele Cayman. Este prezentă din nou monograma Reginei, având de această indicați atât anii vieții, cât și anii de domnie.

Bancnota este tipărită pe suport de hârtie specială și are dimensiunea de 156x66 mm. Culori predominante maro, portocaliu, albastru-cenușiu. Tiraj 10.000 de buc., preț vânzare 85,89 USD. Toate bancnotele au o serie specială, de forma Q/1 și 6 cifre.

Surse: banknotenews.com, cima.ky
#atlasulbanilor #numismatica #monede #notafilie #bancnote #insulele_cayman #dolar #ab2023 #numaidesprebani


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu