#Ucraina (2024) – nouă monedă comemorativă de 10 Grivne: Corpul Medical al Forțelor Armate ale Ucrainei

La data de 25.06.2024, Banca Națională a Ucrainei a pus în circulație o nouă monedă comemorativă de 10 Grivne din seria dedicată forțelor armate. De data aceasta, moneda este dedicată Corpului Medical al armatei ucrainiene. 

Aversul monedei este cel al monedei standard de 10 Grivne, aflată în circulației din anul 2018. În partea de sus apare stema țării, în zona centrală se menționează numele țării, valoarea monedei şi denumirea ei. Pe margini apare un vechi model tradițional slavic. În partea de jos se menționează anul baterii, 2024. 

Pe revers, în zona centrală este prezentată emblema Corpului Medical, un scut pe care se află o cruce, în interiorul căreia se încolăcește un șarpe pe un buzdugan. În partea de sus, textul este Profesionalism și Milă, iar în partea de jos Corpul Medical al Forțelor Armate ale Ucrainei. În fundal, o reproducere a unui camuflaj pixelat. 

Tirajul monedei este de 500.000 bucăți. 

Serviciul Special de Transport al Statului este subordonat Ministerului Apărării și pe lângă asigurarea serviciilor de transport, este însărcinat și cu activități precum deminarea, construcția de fortificații, protejarea și refacerea infrastructurii critice. 


Surse: bank.gov.ua . 

#atlasulbanilor #numaidesprebani #monede #bancnote #numismatica #notafilie #ucraina #grivna


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu