#Eswatini (2024) – nouă bancnotă comemorativă de circulație de 50 Emalangeni: 50 de ani de la înființarea Băncii Centrale a Eswatini

Banca Centrală a Eswatini a pus în circulație la data de 10.05.2024 o bancnotă de circulație cu cupiura de 50 Emalangeni, bancnotă dedicată aniversării a 50 de ani de la înființarea Autorității Monetare a Swaziland, astăzi Banca Centrală a Eswatini. Bancnota comemorativă se bazează pe bancnota standard de circulație de aceeași cupiură, având însă câteva mici diferențe. 

Pe aversul bancnotei se află portretul Regelui Mswati al III-lea (stînga), stema de stat (centru), elementul de securitate sub formă de scut, într-o formă nouă și textul a 50-a aniversare a BCE în partea dreaptă, cu orientare verticală. În filigran apare din nou portretul regelui. 

Pe revers se află mai patru imagini, menite să sublinieze dezvoltarea economică și modernizarea țării: un avion decolând de pe Aeroportul Internațional Regele Mswati al  III-lea, formațiunea stâncoasă Sibebe, un nod rutier de autostradă, și o imagine compozită, având în fundal cifrele 1 și 0, iar în centru simbolul plăților contactless înconjurat de mai multe figuri: un glob, un dosar, un monitor, un grafic. 


Surse: news.notafilia.pl, centralbank.org.sz 

#atlasulbanilor #numaidesprebani #monede #bancnote #numismatica #notafilie #eswatini #emalangeni


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu