#Vanuatu (2022) – nouă bancnotă de circulaţie de 200 Vatu

Banca Centrală a Vanuatu a pus în circulaţie în vara acestui an, o nouă bancnotă cu cupiura de 200 Vatu. Noua bancnotă este aproape similară cu vechea bancnotă de 200 Vatu, diferenţele între cele două fiind minime.



Cele mai importante modificări sunt: pe avers este schimbat fontul seriei, cele două linii cu text care conţin valoarea în litere a bancnotei şi numele băncii au fost mutate spre stânga, intersectând modelul geometric de pe fundal şi a fost adăugat un punct în relief pentru persoanele cu deficienţe de vedere. Pe revers, a dispărut din colţul de jos drepta, denumirea imprimeriei Oberthur Fiduciaire.

Aversul bancnotei are ca element central stema ţării, cu şeful de trib Melanezian sprijinit de o suliţă. În fundal se observă meandrele unui râu. În partea dreaptă este prezentată harta ţării. Pe revers este prezentată o familie cu cinci membrii, având în fundal o casă şi o pădure.

Fereastra transparentă are forma unei cochilii (aceste cochilii au îndeplinit rolul de bani la un moment dat în istoria insulelor). Bancnota este tipărită pe suport de polimer şi are dimensiunea de 130x65 mm .


Surse: banknotenews.com, banknoteworld.com, rbv.gov.vu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu