#Burundi (2022) – nouă bancnotă de circulaţie de 1.000 de Franci

La data de 26.07.2022, Banca Republicii Burundi a pus în circulaţie o nouă versiune a bancnotei de 1.000 de Franci. Bancnota de 1.000 de franci a fost introdusă pentru prima dată în circulaţie în 2015, ca parte a noii generaţii de bancnote a ţării. Diferenţele între cele două bancnote sunt foarte puţine.



Pe aversul bancnotei, imaginea centrală prezintă două vaci. În partea stângă sus, apare o pasăre a paradisului (Vidua paradisaea) pe o creangă, în timp ce în partea stângă jos, este desenat un peşte. În partea stângă a bancnotei apar elementele de identificare (redesenate) destinate persoanelor cu deficienţe de vedere. O altă noutate apare în partea dreaptă a bancnotei, unde sunt prezentate suprapuse, în variantă monocoloră, steagul naţional iar sub el un cap de vacă. În filigran apare portretul prinţului Rwagasore (al doilea prim-ministru al ţării, asasinat în 1961). Informaţia de pe avers este prezentată în limba kirundi.

Pe revers, imaginea principală prezintă conturul graniţelor ţării, iar în interiorul graniţelor apar câţiva bananieri (pe bancnota de 2015 apărea aceeaşi imagine, dar ca şi fotografie). În partea dreaptă jos reapare imaginea peştelui. Reversul are informaţia prezentată în franceză.

Bancnota are dimensiunea de 125x65 mm şi culoare verde.



Surse: banknotenews.com, realbanknotes.com, wikipedia.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu