#Fiji (2022) – nouă bancnotă comemorativă de circulație de 7 Dolari: medalii de bronz și aur la rugby în 7 la JO Tokyo 2020

Banca Națională a Fiji a pus în circulație la data de 28.03.2022 o nouă bancnotă comemorativă de 7 Dolari, dedicată echipelor de rugby în 7, feminină și masculină, medaliate la JO Tokyo 2020, desfășurate în 2021. Bancnota din acest an vine în continuarea bancnotei și monedei puse în circulație în 2017, dedicate atunci echipei masculine de rugby în 7, câștigătoare a aurului olimpic la JO Rio de Janeiro 2016.




Aversul bancnotei, de culoare maro, este dedicată echipei feminine de rugby în 7, câștigătoare a medaliei de bronz la JO Tokyo 2020. Imaginea principală prezintă echipa feminină adunată în grup, cu mingea în centru, mulțumind pentru victorie. În partea stângă jos apare un medalion de culoarea bronzului și cu inscripția bronz. În filigran este prezentată jucătoarea Reapi Uluinisau.

Reversul bancnotei, de culoare galbenă, este dedicată echipei masculine de rugby în 7, câștigătoare a medaliei de aur la JO Tokyo 2020. Imaginea principală prezintă echipa pe podium, în timpul intonării imnului național. În partea stângă apare căpitanul Jerry Tuwai, iar în partea dreaptă antrenorul Gareth Baber. În partea dreaptă sus, apare și un medalion auriu, cu textul aur.

Bancnota are un tiraj de 2.000.000 buc.



Surse: news.notafilia.pl, rbf.gov.fj, banknotenews.com, fbcnews.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu