#România (2024) - Emisiune numismatică cu tema 125 de ani de la nașterea lui George Călinescu

Începând cu data de 24 iunie 2024, Banca Națională a României a lansat în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema tema 125 de ani de la nașterea lui George Călinescu. 

Aversul monedei prezintă o parte din clădirea Academiei Române din București al cărui membru titular a fost, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2024”. 

Reversul monedei redă portretul, semnătura, numele lui George Călinescu și anii între care a trăit acesta „1899 - 1965”.Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese. Preţul de vânzare pentru moneda din argint este 500,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate. 

Detalii complete găsiți pe pagina BNR: https://bnr.ro/page.aspx?prid=24661

Socotit, drept unul dintre cei mai importanţi critici literari români din toate timpurile, alături de Titu Maiorescu sau Eugen Lovinescu, George Călinescu a fost de asemenea istoric literar, scriitor, publicist, academician român, personalitate enciclopedică a culturii şi literaturii române.
Este autorul unor studii fundamentale despre scriitori români şi după 1945 a publicat studii şi eşeuri privind literatura universală. A publicat monografii, în volume separate, consacrate lui Mihai Eminescu, Ion Creangă, Nicolae Filimon, Grigore Alexandrescu. 


Surse: bnr.ro, radioromaniacultural.ro 

#atlasulbanilor #numaidesprebani #monede #bancnote #numismatica #notafilie #romania #leu


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu