#Emiratele_Arabe_Unite – bancnotă comemorativă de circulaţie de 500 Dirhami

Banca Centrală a EAU a anunțat punerea în circulație, începând cu data de 30.11.2023, a celei de-a treia bancnote comemorative de circulație pe suport de polimer, cu cupiura de 500 Dirhami. Punerea în circulație a acestei bancnote a fost parte a manifestărilor dedicate aniversării celei de-a 52-a Zile Naționale, dar și a celor dedicate summit-ului COP28. 


Pe avers, imaginea prezintă pavilionul Terra – The Sustainability Pavilion (Terra – pavilionul Durabilității) din cadrul Expo City Dubai, complex ridicat ca parte a evenimentelor COP28. În partea stângă, jos, se observă logo-ul brand-ului naţional al EAU (7 linii verticale, simbolizând cele şapte emirate, în culorile steagului naţional; forma logo-ului reprezintă forma geografică a ţării). Pe margini, apare portretul Șeicului Zayed bin Sultan Al Nahyan, artizanul unirii celor şapte emirate care formează EAU. Informația de pe avers este prezentată în arabă. 

Pe revers, în prim plan este prezentat Muzeul Viitorului din Dubai, în fundal putându-se observa alte două embleme celebre ale EAU, Turnurile Emirates și Burj Khalifa. Informația de pe revers este prezentată în engleză. 

Bancnota este de culoare albastră, pentru a face legătura mai ușor cu bancnota standard de 500 Dirhami. În comunicatul oficial al băncii nu există informații despre dimensiunea bancnotei sau despre tiraj. 


Surse: banknotenews.com, centralbank.ae 

#atlasulbanilor #numismatica #monede #notafilie #bancnote #emiratele_arabe_unite #dirham #ab2023

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu