#Algeria (2022) – nouă bancnotă comemorativă de circulație de 2.000 Dinari: A 60-a Aniversare a Independenței și a 31-a Sesiune Ordinară a Consiliului Ligii Statelor Arabe

Banca Algeriei a pus în circulație la data de 02.11.2022 o bancnotă comemorativă cu cupiura de 2.000 de Dinari, bancnotă dedicată pe de o parte aniversării a 60 de ani de la obținerea independenței, iar pe de altă parte, celui de-al 31 Consiliu al Ligii Arabe, a cărui întrunire a fost astfel stabilită încât să coincidă cu aniversarea independenței Algeriei. 
 
 


Aversul bancnotei, de orientare verticală, prezintă următoarele elemente: logo-ul Ligii Arabe, Memorialul Martirilor din Alger, harta țărilor membre ale Ligii Arabe, harta Algeriei sub forma a două elemente de securitate.

Pe revers, de orientare orizontală și semănând întrucâtva cu o carte poștală, avem următoarele elemente: arcul natural din Parcul Național Tassili N’Ajjer, minaretul Marii Moschei din Alger, munții Hogar, ruinele romane de la Tipaza, un palmier și o caravană cu cămile.

În filigran apare portretul Emirului Abdelkader, lider militar și religios de la începutul secolului al XIX-lea.

Bancnota are dimensiunea de 158x72 mm, culori predominante verde, albastru și maro și este tipărită pe Durasafe (două straturi de hârtie având la mijloc un strat de polimer).


Surse: banknotenews.com, news.notafilia.com, wikipedia.org.

#atlasulbanilor #numismatica #monede #notafilie #bancnote #algeria #dinar #ab2022 #numaidesprebani

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu