#Egipt (2022) – monede comemorative de circulaţie de 50 Piaştri şi 1 Liră: 90 de ani de la înfiinţarea companiei EgyptAir

La data de 21.04.2022, reprezentantul Trezoreriei şi Monetăriei Naţionale din Egipt, a anunţat două noi emisiuni comemorative: una dedicată aniversării a 90 de ani de înfiinţarea companiei naţionale de transporturi aeriene EgyptAir (emisiune pe care o voi prezenta în acestă postare) şi una dedicată aniversării a 150 de ani de înfiinţarea Bibliotecii şi Arhivei Naţionale (emisiune pe care o voi prezenta în viitorul apropiat).



Emisiunea comemorativă dedicată EgyptAir, constă în două monede: una de 50 de Piaştri şi una de o Liră egipteană. Aversul monedelor prezintă: denumirea ţării în arabă, denominarea cu cifre arabice, denumirea în arabă, anul emiterii cu cifre arabice conform calendarelor Gregorian-2022 şi Hijri-1443, denominarea şi denumirea monedei în limba engleză. 

Pe revers, este prezentat logo-ul companiei EgyptAir şi textul 90 de ani. În partea de sus şi de jos apar două texte în arabă, posibil cu referire la compania naţională de transporturi aeriene.




Tirajul celor două monede este de 4.000.000 buc.


Surse: facebook.com/worldbimetalliccoinnews, news.middleeast-24, zawya.com, egyptian-gazette.com

#atlasulbanilor #numismatica #monede #notafilie #bancnote #egipt #lira #piastru #ab2022 #numaidesprebani

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu