#Maroc (2024) – nouă bancnotă de circulație de 20 Dirhami marocani

Începând cu data de 21.08.2024, cu ocazia Zilei Tineretului, Banca Marocului a pus în circulație o nouă bancnotă, cu cupiura de 20 Dirhami. Bancnota face parte din noua serie de monede și bancnote lansată anul trecut (24.11.2023). 


Tema bancnotei de 20 de Dirhami este moștenirea arhitectonică bogată a țării și dezvoltarea ei socio-culturală. 

Pe aversul bancnotei, în partea dreaptă este plasat portretul Regelui Mohammed al VI-lea. În dreapta sa se află stema de stat iar în stânga sa, Universitatea Al Quaraouiyine din Fez, cea mai veche universitate în activitate din lume. În fundal, o reprezentare parțială a unui porți marocane și diverse elemente decorative tradiționale. În filigran cifra 20 și portretul Regelui Mohamed al VI-lea. 

Seria bancnotei este formată dintr-un mix de numere arabice și arabe. Pentru persoanele cu deficiențe de vedere, pe ambele laturi ale aversului, este plasată o stea. 

Pe revers sunt prezentate Marele Teatru din Rabat, Muzeul de Artă Modernă și Contemporană Mohamed al VI-lea, o parte a unui stadion și o reprezentare stilizată a fortăreței Ait-Ben-Haddou, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO. 

Bancnota are dimensiunea de 130 x 70 mm și culoarea predominantă violet. 


Surse: bkam.ma, banknoteworld.com, wikipedia.org . 

#atlasulbanilor #numaidesprebani #monede #bancnote #numismatica #notafilie #maroc #dirham


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu