#Ucraina (2024) – nouă monedă comemorativă de 10 Grivne: Forțele de Comunicații Militare și Securitate Cibernetică ale Forțelor Armate ale Ucrainei

La data de 08.08.2024, Banca Națională a Ucrainei a pus în circulație o nouă monedă comemorativă de 10 Grivne din seria dedicată forțelor armate. Moneda este dedicată Forțelor de Comunicare Militară și Securitate Cibernetică. 

Aversul monedei este cel al monedei standard de 10 Grivne, aflată în circulației din anul 2018. În partea de sus apare stema țării, în zona centrală se menționează numele țării, valoarea monedei şi denumirea ei. Pe margini apare un vechi model tradițional slavic. În partea de jos se menționează anul baterii, 2024.

Pe revers, în zona centrală este prezentată emblema Forțelor de Comunicare Militară și Securitate Cibernetică. În partea de sus, motto-ul acestei ramuri a armatei ucrainiene, ”Conectați puternic”, iar în partea de jos denumirea sa. 

Tirajul monedei este de 10.000.000 bucăți. 

Forțele de Comunicații Militare și Securitate Cibernetică ale Forțelor Armate ale Ucrainei au ca sarcină asigurarea funcționării sistemelor de comunicații și informații, a sistemelor de luptă de avertizare și control precum și asigurarea securității cibernetice a țării. 


Surse: bank.gov.ua, news.notafilia.pl

#atlasulbanilor #numaidesprebani #monede #bancnote #numismatica #notafilie #ucraina #grivna


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu