#Mexic (2023) – nouă monedă comemorativă de circulație de 20 Pesos

La data de 6 decembrie 2023, Banca Mexicului a lansat în circulație o nouă monedă comemorativă bimetalică cu nominalul de 20 Pesos, dedicată aniversării a 200 de ani de relații diplomatice între Statele Unite Mexicane și Statele Unite ale Americii. 

Pe avers, în centru, se află stema națională a Mexicului, cu legenda „STATELE UNITE MEXICANE” formând formând un semicerc în partea superioară. În partea de jos o coroană cu frunze de stejar și dafin. 

Pe revers, în zona centrală sunt prezentați cei doi vulturi de pe stemele de stat, cu numele lor în spaniolă: în stânga, acvila de munte (Mexic, aguila real) și vulturul cu cap alb (SUA, aguila calva). Deasupra celor două păsări avem un element de securitate, o imagine latentă unde se afișează cifra 200. Deasupra acesteia micro-textul Amistad, soberania y cooperacion / Prietenie, suveranitate și cooperare. Pe inelul exterior, în partea de sus se menționează tema monedei: 200 de ani de relații diplomatice între Statele Unite Mexicane - Statele Unite ale Americii. În partea dreapta marca Monetăriei Mexicane (Mo). În partea de jos se menționează anii 1822 și 2022.


Surse: banxico.org, news.notafilia.pl 

#atlasulbanilor #numaidesprebani #monede #bancnote #numismatica #notafilie #mexic #peso


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu