#România (2023) – nouă monedă comemorativă de colecție de 10 lei

Începând cu data de 4 septembrie 2023, Banca Naţională a României pune la dispoziția celor interesați o nouă monedă comemorativă de colecție, de 10 lei, dedicată aniversării a 150 de ani de la nașterea lui Petre Antonescu. 

Aversul monedei prezintă Arcul de Triumf din București, creație a arhitectului Petre Antonescu, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, anul de emisiune „2023”, stema României și valoarea nominală „10 LEI”. 

Reversul monedei prezintă portretul, numele lui Petre Antonescu și anii între care a trăit acesta „1873” și „1965”. 

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese. 

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 490,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate.

Detalii complete găsiți pe pagina https://bnr.ro/page.aspx?prid=23037

Petre Antonescu a fost un arhitect, pedagog, planificator urban, restaurator de monumente istorice și academician român, care s-a impus printre personalitățile de frunte ale școlii de arhitectură românească, marcând activitatea arhitecturală din prima jumătate a secolului al 20-lea prin promovarea unui stil arhitectural neo-românesc. Printre lucrările sale cele mai reprezentative se numără Arcul de Triumf din București, clădirea Primăriei Municipiului București, fosta clădire a Palatului administrativ din Craiova și cea a Băncii de Investiții din București.


Surse: bnr.ro, wikipedia.com


#atlasulbanilor #numismatica #monede #notafilie #bancnote #romania #leu #ab2023 #numaidesprebani


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu