#România (2023) – nouă monedă de colecție de 10 lei: Jacques M. Elias întemeietorul „Fundației Familiei Menachem H. Elias”

La data de 8 mai 2023, Banca Naţională a României a lansat în circuitul numismatic o monedă din argint cu nominalul de 10 lei, cu tema Jacques M. Elias întemeietorul „Fundației Familiei Menachem H. Elias”.

 

Aversul monedei prezintă un detaliu al sediului Academiei Române din București, partea superioară a statuii Minervei din fața clădirii, stema României, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2023”.

Reversul monedei prezintă portretul, semnătura lui Jacques M. Elias și inscripția „JACQUES M. ELIAS”.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese. Preţul de vânzare este de 490,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate.

Jacques Menachem Elias (n. 1844, București – d. 14 mai 1923, București) a fost un industriaș, bancher, moșier și filantrop evreu, cetățean român, ales post-mortem (1993) membru al Academiei Române. A fost consilier al regelui Carol I, care l-a recompensat cu onoruri înalte pentru contribuția lui la dezvoltarea economiei românești.

Detalii complete găsiți pe pagina https://bnr.ro/page.aspx?prid=22537

Surse: bnr.ro, wikipedia.com

#atlasulbanilor #numismatica #monede #notafilie #bancnote #romania #leu #ab2023 #numaidesprebani


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu