#Belarus (2022) – nouă bancnotă de circulaţie de 100 Ruble

La data de 01.07.2022, Banca Naţională a Belarusului a lansat în circulaţie o nouă bancnotă de 100 de Ruble, practic o versiune îmbunătăţită din punct de vedere al securităţii a bancnotei lansată în circulaţie în anul 2009. Această actualizare este cea mai nouă din seria de modificări ale bancnotelor aflate în circulaţie, modificări care până în prezent au fost efectuate la bancnotele de 5, 10, 20 şi 50 de Ruble.



Pe avers este prezentat castelul Radziwill din Nesvij, monument aflat în Patrimoniul Universal UNESCO. Castelul este prezentat într-o versiune mult mai apropiată faţă de cea din realitate. Imediat lângă imaginea castelului, în partea stângă jos, apar denumirea şi locaţia sa (tot noutate). Anul 2009 a fost înlocuit cu 2022, iar semnătura existentă pe versiunea veche nu mai apare pe versiunea nouă.


Reversul este dedicat teatrului şi sărbatorilor populare. Avem astfel prezentate: teatrul mobil de păpuşi vertep, o tamburină,o vioară cu un arcuş şi un brâu tradiţional. În fundal se pot observa mai multe figurine (steaua de Crăciun, o capră – simbol al fertilităţii şi două ştergare).



Surse: banknotenews.com, foreigncurrencyandcoin.com, news.notafilia.pl, sb.by, belarus.by, wikipedia.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu