#SUA (2022) – monedă comemorativă de 1 Dolar, seria Inovaţie americană: Kentucky

A treia monedă din acest an a seriei Inovaţie Americană a fost pusă spre vânzare începând cu data de 28.06.2022. Tema monedei este genul musical bluegrass, iar statul reprezentat este Kentucky.




Aversul monedei este cel obişnuit al seriei, având reprezentată Statuia Libertăţii. Singura modificare se referă la design-ul roţii zimţate plasate în partea de jos a aversului, simbol al industriei şi al inovării. Începând cu anul 2019, când a fost introdusă pe avers, roata a avut un design diferit în fiecare an.

Reversul prezintă imaginea unui banjo, instrumentul de bază al muzicii bluegrass. În partea de sus este menţionat numele SUA, iar în centru, suprapuse peste imaginea banjo-ului, sunt numele statului Kentucky şi al stilului bluegrass.




Bluegrass, în traducere iarbă albastră, este cel mai cunoscut tip de iarbă din Kentucky. În timp, denumirea a fost asociată cu diverse lucruri caracteristice regiunii, inclusiv noul gen de muzică. Paternitatea stilului bluegrass aparţine formaţiei Bill Monroe and the Blue Grass Boys. Muzica bluegrass îşi trage rădăcinile din muzica tradiţională engleză, scoţiană şi irlandeză, îmbinate cu jazz-ul şi blues-ul afro-amercian. Caracteristica principală a acestui gen de muzică este că se utilizează doar instrumente acustice.


Surse: usmint.gov, wikipedia.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu