#Emiratele_Arabe_Unite (2022) – noi bancnote de circulaţie de 5 şi 10 Dirhami

Conform unui anunţ al Băncii Centrale a EAU, în perioada 21-26.04.2022 au fost puse în circulaţie două noi bancnote tipărite pe suport de polimer, cu cupiurile de 5 şi 10 Dirhami. Bancnotele sunt primele bancnote standard de circulaţie emise de EAU, după lansarea în decembrie anul trecut a primei bancnote comemorative a Emiratului pe suport de polimer. Bancnotele păstrează culorile bancnotelor din vechea generaţie, dar au un design diferit.



Elementul comun al celor două bancnote îl reprezintă fereastra transparentă cu portretul Şeicului Zayed bin Sultan Al Nahyan, artizanul unirii celor şapte emirate, respective logo-ul brand-ului naţional al EAU (7 linii verticale, simbolizând cele şapte emirate, în culorile steagului naţional; forma logo-ului reprezintă forma geografică a ţării)

Aversul bancnotei de 5 Dirhami prezintă în zona centrală imaginea Fortului Ajman. Informaţia de pe avers este prezentată în arabă. Pe revers, informaţia este prezentată în limba engleză şi putem vedea imaginea Fortului Dhayah din Emiratul Ras Al. Bancnota de 5 Dirhami are culoarea maro.


Aversul bancnotei de 10 Dirhami prezintă în zona centrală imaginea Marii Moeschee Şeic Zayed. Informaţia de pe avers este prezentată în arabă. Pe revers, informaţia este prezentată în limba engleză şi putem vedea imaginea amfitetrului din Khorfakkan, situate în Emiratul Sharjah. Bancnota de 10 Dirhami are culoarea verde.



Surse: banknotenews.com, wam.ae, wikipedia.org



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu