#Belgia (2022) – monedă comemorativă de circulaţie de 2 Euro: Recunoştinţă pentru grija arătată de personalul sanitar în timpul pandemiei de COVID.

Prin moneda lansată la data de 11.05.2022, Belgia se alătură statelor care au ţinut să mulţumească astfel personalului medical care a dus greul în timpul pandemiei de COVID. Moneda este creaţia celebrului Luc Luycx, autorul reversului monedelor Euro şi este ultima sa creaţie, designer-ul anunţându-şi retragerea din activitate.


Aversul monedei este împărţit în două jumătăţi: în stânga apare cuvântul mulţumesc, scris în germană, franceză şi olandeză. Apar de asemenea reprezentate un stetoscop, un monitor cardiac, un mojar cu pistil, o siringă şi simbolul scaunului cu rotile. În partea dreaptă, chipul unui cadrul medical cu mască sanitară, iar deasupra sa simbolul crucii roşii. În partea dreaptă se observă iniţialele LL. În partea de jos sunt menţionate anul emiterii şi ţara emitentă.



Reversul monedei este cel standard al monedelor de 2 Euro.

Deşi iniţial s-a anunţat că moneda va fi disponibilă doar în varianta coincard şi BU, se pare că moneda va intra şi în circulaţie, la liber, cu un tiraj de 2.000.000 buc.



Surse: numismatica-visual.es, herdenkingsmunten.be

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu