#Tadjikistan (2021) – nouă bancnotă de circulaţie de 100 Somoni

Banca Naţională a Tadjikistanului a pus în circulaţie o nouă bancnotă de 100 Somoni, undeva în a doua jumătate a anului 2021. Bancnota este nouă doar pe jumătate, în sensul că doar reversul ei are un design nou, aversul fiind similar cu bancnota de 100 Somoni aflată în circulaţie.


Pe aversul bancnotei este prezentat portretul lui Ismail Samani, considerat a fi primul conducător care a oferit tadjikilor o ţară. În fundal apare Mausoleul Samanid din Uzbekistan, locul unde este îngropat Ismail Samani. În partea de sus, în stânga şi dreapta, apar stema de stat şi logo-ul Băncii Naţionale. Informaţia de pe avers este prezentată în tadjică.

Reversul este dedicat unui clădiri moderne, construită în perioada anilor 2002 – 2015: Palatul Navruz. Situat in capitala Duşanbe, palatul este prevăzut cu săli de conferinţe, restaurant, un lac interior, cinematograf, pistă de karting etc. În colţul din dreapta sus, apare steagul naţional. Informaţia de pe revers este prezentată în limba engleză.


Bannota este tipărită pe hârtie specială, culorile folosite fiind maro, albastru, galben,roşu şi verde. Dimensiunile bancnotei 156x65 mm.

 

Surse: banknotenews.com, wikipedia.org, youngpioneertours.com

 

#atlasulbanilor #numismatica #monede #notafilie #bancnote #tadjikistan #somoni #ab2022 #numaidesprebani

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu