Rusia – nouă serie de monede de 10 Ruble ”Oamenii muncii”

Dacă sunteți în căutarea unei noi serii de monede de colecționat, aceasta este șansa dumneavoastră.

Banca Rusiei a lansat o nouă serie de monede comemorative de 10 Ruble, având ca tematică munca și oamenii muncii, urmând să promoveze diferite profesii. În mod sigur seria va continua cu punerea în circulație de noi monede, panâ cel puțin la sfârșitul anului viitor.

Prima monedă, pusă în circulație la 30.06.2020, are ca subiect metalurgistul, fiind dedicată muncitorilor uneia dintre cele mai importante industrii a Rusiei, cea a prelucării (dar și a extragerii) de minereuri. Dezvoltarea unor industrii precum cea constructoare de mașini, utilaje, aeronave, nave, sau energetică depind în mod direct de existența unor surse de produse din metal de cea mai înaltă calitate.

Pe avers, în centru, apare denominare monedei, 10 Ruble. În interiorul cifrei 0, este o imagine latentă, realizată din cifra 10 și inscripția ”РУБ” (Rub), vizibile alternativ, în funcție de unghiul din care este privită moneda. Pe laterale regăsim câte o ramură de dafin, respectiv una de stejar; în partea de sus este inscripționat ”БАНК РОССИИ” (Banca Rusiei), iar în partea de jos apare anul baterii, 2020. În partea dreaptă a anului, apar literele ”ММД” (Monetăria din Moscova).

Pe revers este reprezentat un în plină activitate, înconjurat de scântei, un muncitor metalurgist îmbrăcat în îmbrăcămintea de protecție, manevrând un creuzet cu metal topit. În partea stângă sus, regăsim inscripția ‘ЧЕЛОВЕК ТРУДА’ (Om al muncii).

Designul monedei aparține lui A.A. Brynza, gravura lui A.V. Gnidin.


Caracteristici:


Material: oțel placat cu alamă;
Greutate: 5,63 g.;
Diametru: 22 mm.;
Grosime: 2,22 mm.;
Tiraj: 1.000.000 buc.




Surse: cbr.ru, numismatica-visual.es;

#atlasulbanilor #numaidesprebani


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu