#Bangladeș (2022) – nouă bancnotă comemorativă de circulație de 50 Taka

Pe data de 28 decembrie 2022, Banca Bangladeșului a prezentat o nouă bancnotă comemorativă de circulație, cu cupiura de 50 Taka. Momentul lansării a coincis cu inaugurarea primei linii suspendate de metrou a țării, în capitala Dhaka.

 


Pe aversul bancnotei apare portretul prim-ministrului Sheikh Hasina, având în fundal partea din față a unei garnituri de metrou. Informația este prezentată în limba bengali. Pe revers pare o imagine cu garnitura de metro în circulație pe linia suspendată care traversează o parte din capitală. Informația este prezentată în limba engleză. In partea de sus este scris: Transportăm oameni, economisim timp, protejăm mediul.

Bancnota are culoarea predominant verde, dimensiuni 130x60 mm și este tipărită pe suport de hârtie specială. Bancnota a intrat la vânzare la data de 29.12.2022, la prețul de 50 Taka, sau 100 Taka varianta cu broșură de prezentare.
Linia de metro are o lungime de 11,7 km lucrările fiind aprobate în 2013, începute în 2016, primul tronson fiind inaugurat în 2022.

Surse: banknotenews.com, railjpurnal.com, thefinancialexpress.com.bd
#atlasulbanilor #numismatica #monede #notafilie #bancnote #banglades #taka #ab2023 #numaidesprebani

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu