#Romania (2022) – nouă monedă comemorativă de 10 lei, din argint: 100 de ani de la nașterea lui Constantin Ionete

Incepând cu data de 14 noiembrie 2022, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de la nașterea lui Constantin Ionete.


Aversul monedei redă imaginea Palatului Vechi al Băncii Naționale a României, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2022”. Reversul monedei prezintă portretul și numele lui Constantin Ionete și anii între care a trăit acesta „1922” și „2011”. Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 480,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate.

 Detalii complete despre monedă: https://www.bnr.ro/page.aspx?prid=21757

Constantin Ionete (1922 - 2011) a fost un economist român, membru de onoare (1993) al Academiei Române. Ca cercetător științific, a avut contribuții la analiza unor probleme fundamentale ale științelor economice moderne, cu prioritate în domeniile teoriei prețurilor, dezechilibrelor financiare ale economiei de comandă și prăbușirea ei în România, tranziției la economia de piață, creșterii economice și dezvoltării umane.

Palatul Vechi al Băncii Naţionale, considerat de arhitectul Ion Mincu „cea mai frumoasă clădire din Bucureştieste prima clădire bancară importantă a Bucureştiului, cea mai impunătoare clădire a unei instituţii din domeniul financiar, ce poate fi comparată cu marile construcţii bancare ale epocii din metropolele europene.

Surse: bnr.ro, bnro.ro, Wikipedia.org

#atlasulbanilor #numismatica #monede #notafilie #bancnote #romania #leu #ab2022 #numaidesprebani

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu