#Tunisia (2022) – noi bancnote de circulaţie de 5 şi 50 Dinari

Continuând procesul de modernizare al bancnotelor început în 2017, prin lansarea unei noi bancnote de 20 Dinari, Banca Centrală a Tunisiei a pus în circulaţie la data de 28.04.2022 două noi bancnote, cu cupiurile de 5 şi 50 Dinari. Noua serie de bancnote include şi o bancnotă de 10 Dinari, lansată în 2020. Toate bancnotele sunt tipărite pe hârtie specială.




Bancnota de 5 Dinari are culoarea predominantă verde şi dimensiunea de 143x73 mm. Pe avers este prezentat portretul agronomului Slaheddine el Amami, cercetător care şi-a dedicat cariera îmbunătăţirii capabilităţilor agricole ale ţării, iar în fundal se observă diverse modele geometrice tradiţionale arabe. Informaţia este prezentată în mare parte în arabă. Pe revers, apare apeductul roman din Zaghouan, iar informaţia este scrisă majoritar în franceză.



Bancnota de 50 de Dinari are culoarea predominantă mov şi dimensiunea de 158x79 mm. Pe avers este prezentat portretul primului guvernator al Băncii Naţionale, Hedi Nouira, iar în fundal se observă diverse modele geometrice tradiţionale arabe. Informaţia este prezentată în mare parte în arabă. Pe revers, apare sediul Băncii Naţionale din Tunis, iar informaţia este scrisă majoritar în franceză.



Surse: banknotenews.com, tandfonline.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu