Rusia (2020) – nouă monedă de 10 Ruble din seria ”Oamenii muncii”

Banca Rusiei a pus în circulaţie la data de 12.10.2020, a doua monedă din seria “Oamenii muncii”, având ca temă industria transporturilor.

Imaginea centrală de pe revers prezintă un muncitor din industria transporturilor, îmbrăcat în uniformă, pe mâneca stângă a cămăşii putându-se observa emblema Ministerului Transporturilor din Rusia. Pe fundal sunt reprezentate un avion, un tren şi o camionetă, ca simboluri ale activităţii de transport. În partea de sus apare textul ‘ЧЕЛОВЕК ТРУДА’ (Om al muncii).

Pe avers, în centru, apare denominare monedei, 10 Ruble. În interiorul cifrei 0, este o imagine latentă, realizată din cifra 10 și inscripția ”РУБ” (Rub), vizibile alternativ, în funcție de unghiul din care este privită moneda. Pe laterale regăsim câte o ramură de dafin, respectiv una de stejar; în partea de sus este inscripționat ”БАНК РОССИИ” (Banca Rusiei), iar în partea de jos apare anul baterii, 2020. În partea dreaptă a anului, apar literele ”ММД” (Monetăria din Moscova).

Moneda este dedicată personalului uneia din segmentele cheie ale economiei Rusiei, cel al transporturilor, care asigură transportul de bunuri şi persoane. Transporturile au un rol cheie în dezvoltarea economiei ruseşti, în dezvoltarea relaţiilor internaţionale, a legăturilor comerciale şi culturale precum şi în creşterea nivelului de viaţă. În prezent, sectorul transporturilor din Rusia are peste 4 milioane de angajaţi.

Designul monedei aparține lui A.A. Brynza, gravura lui A.N. Bessonov.




Caracteristici:

Material: oțel placat cu alamă;
Greutate: 5,63 g.;
Diametru: 22 mm.;
Grosime: 2,22 mm.;
Tiraj: 1.000.000 buc.;


Surse: 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu